Du finner taxiholdeplass utenfor hovedinngangen til Oslo lufthavn. Her står det taxier fra ulike sentraler, og du velger helt selv hvem du vil kjøre med.

Du kan velge taxi som står i kø, eller bestille taxi i automat på taxiholdeplass. Taxi som bestilles på automat vil ankomme ca. 3-5 minutter etter at bestilling er gjort.

Man behøver ikke å velge den taxien som står først i køen. Det er helt opp til deg hvilken taxi du vil sette deg inn i, og sjåførene må ta hensyn til dette. Om kunden foretrekker en spesiell bilmodell, uniform eller har høye krav til renhold kan man på taxiholdeplassen få et overblikk over dette og velge den taxien som oppfyller alle kravene.

Sjåføren du velger har kjøreplikt og har derfor ikke lov til å nekte deg tur basert på turens lengde for eksempel.

Etter 1. juli 2018 plikter sjåføren å gi deg et pristilbud etter at du har oppgitt destinasjon. Pristilbudet skal fremkomme på kvittering etter turen. Hvis sentralen har forskjellige priser for turen, har du rett på den laveste av sentralens priser på turen! Forskjellige priser i samme sentral kan være kampanjetilbud eller fastpris som sentralen setter i konkurranse mot andre sentraler.

Sjåførene aksepterer alle typer betalingskort – BankAxept, debet- og kredittkort.

Drosjesentraler

Lurer du på noe?

Vi har svart på de mest vanlige spørsmålene her.

Gå til spørsmål og svar

Lurer du på noe?

Vi har svart på de mest vanlige spørsmålene her.

Gå til spørsmål og svar